Voor: 6 personen
Bereidingstijd: 80 minuten
Ingrediënten:
400 gr bloem
250 gr suiker
250 gr gepelde amandelen
3 eieren
het eigeel van 3 eieren
1 zakje gist
snufje zout
1. Roer 2 eieren, het eigeel en de suiker door elkaar en voeg dan de bloem, gist en zout toe. Rooster voorzichtig de gepelde amandelen en laat ze afkoelen. Voeg ze dan toe aan het deeg.
2. Vorm 3 worstjes van het deeg (3 vingerbreedtes breed en 1 vingerbreedte hoog). Leg ze op een ingevette en bebloemde bakplaat, met voldoende ruimte tussen elk worstje. Klop 1 ei en strijk wat ei over de worstjes. Kook ze vervolgens in de oven (± 15 minuten).
3. Haal ze uit de oven en snij elk 'worstje' zijdelings met een mes in. Zet ze nog 10 minuten terug in de oven totdat ze knapperig zijn.
4. Deze koekjes smaken het beste met een goede fles Toscaanse Vin Santo-wijn.
Biscotti di Prato alle Mandorle (Prato amandelkoekjes)
-
-
Ben je geïnspireerd om Toscane te bezoeken en een regio rijk aan cultuur, schoonheid en geschiedenis te ontdekken? Bekijk onze complete collectie vakantiehuizen en begin vandaag nog met het plannen van je vakantie in Toscane.
Wij zijn er om je te helpen. Neem contact op met onze Vakantiehuis Specialisten voor persoonlijke aanbevelingen.