Voor 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten:
4 artisjokken
Paneermeel
Zout
Peper
4 plakken ham
4 plakken Percorino-kaas
Olie
Knoflook
1. Was de artisjokken, verwijder de groenste bladeren en snij vervolgens de scherpe punten van alle blaadjes en open de bladeren als een bloem.
2. Snij de steeltjes er af, zodat de artisjokken op een vlak oppervlak kunnen staan.
3. Meng in een mixer het paneermeel, de plakjes ham, knoflook en de stukken die u onder van de artisjokken afsneed.
4. Vul het hart van de artisjokken met deze mix. Zet de artisjokken in een grote pan met een beetje olie en breng op smaak met zout en peper.
5. Langzaam koken en als het heet is, giet u een half glas water op de bodem van de pan. Afdekken en langzaam door laten koken.
6. Na 20 minutes plaatst u de plakjes Pecorino-kaas op de artisjokken. Wacht een paar minuten en vervolgens heet serveren.
Carciofi Ripieni (gevulde artisjokken)
-
-
Waarom maak je geen reis naar Toscane en zie je waarom we er zo van houden? Vind vandaag nog het perfecte Toscaanse vakantiehuis en blader door onze collectie.
Neem contact op met onze Vakantiehuis Specialisten die je kunnen helpen bij het vinden van het ultieme Toscaanse vakantiehuis op maat.