Login


Cenci di Carnevale

  • Voor: 5 personen
    Bereidingstijd: 30 minuten

    Ingrediënten:
    250 g bloem
    40 g suiker
    20 g boter
    10 ml extra olijfolie van eerste persing
    2 eieren
    1 snuifje zout
    Poedersuiker naar behoefte, vanillesmaak indien gewenst
    frituurolie naar behoefte

    Voorbereiding:
    1) Leg de bloem op een plank en vorm een kuiltje. Voeg de suiker, olie, boter, zout en eieren toe.

    2) Kneed de ingrediënten samen tot u een zacht, elastisch deeg hebt. Vorm een bal, dek het deeg af met een schone doek en laat het ongeveer 30 minuten rusten.

    3) Na de rustperiode het deeg nog een paar minuten kneden en vervolgens zeer dun uitrollen (ongeveer 3 mm).

    4) Snijd het deeg in rechthoeken, bij voorkeur met een pizzasnijder. (Een nauwkeurige maat zou 4x12 cm zijn, maar verschillende maten zijn leuker).

    5) Doe voldoende olie in een diepe pan of pot. Als de olie heet is, frituur je de cenci tot ze aan beide kanten bruin zijn.  Let op dat u er niet te veel tegelijk in de olie doet, niet meer dan 4, afhankelijk van de grootte.  Pas op: de cenci garen heel snel.

    6) Haal de gebakken cenci uit de olie met een vergiet of een tang. Laat ze goed uitlekken en leg ze vervolgens op keukenpapier om de overtollige olie te absorberen.

    7) Leg de uitgelekte cenci op een schaal en bestuif ze met poedersuiker.

    8) Eet smakelijk!


    Download

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag