Voor: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
Courgettebloemen
275 ml koolzuurhoudend water
185 gr bloem
zout
zaadolie
1. Maak eerst het beslag. Zeef de bloem in een grote kom en voeg al roerend langzaam het water toe om klontjes te voorkomen. Als u een glad beslag zonder klontjes heeft, voegt u wat zout toe.
2. Zet het beslag minstens een half uur in de koelkast.
3. Was de bloemen voorzichtig en dompel ze dan rustig in het koude water.
4. Goed laten uitlekken en zachtjes droogdeppen met een droge theedoek.
5. Verwijder met uw handen de steeltjes van de courgettebloemen en de stampers van binnen en de delen aan de stam van de bloem. Leg de schone courgettebloemen in een schaal.
6. Verhit wat zaadolie in een grote braadpan.
7. Rol vervolgens één voor één voorzichtig de bloemen door het beslag. Zorg ervoor dat de bloemen niet kapot gaan.
8. Voeg dan direct iedere bloem aan de kokende olie toe en draai ze tijdens het koken om. Zo gauw de bloemen klaar zijn, laten uitlekken en in een schaal met keukenpapier plaatsen om de olie te laten uitlekken.
9. Heet serveren.
Fiori di Zucca Fritti (gebakken courgettebloemen)
-
-
Ben je geïnspireerd om Toscane te bezoeken en een regio rijk aan cultuur, schoonheid en geschiedenis te ontdekken? Bekijk onze complete collectie vakantiehuizen en begin vandaag nog met het plannen van je vakantie in Toscane.
Wij zijn er om je te helpen. Neem contact op met onze Vakantiehuis Specialisten voor persoonlijke aanbevelingen.