Pappa al Pomodoro is een traditionele Toscaanse soep met brood en tomaten, oorspronkelijk gemaakt om restjes brood te gebruiken, die een geliefd hoofdbestanddeel in de Toscaanse keuken is geworden. Gemaakt van oud Toscaans brood, rijpe tomaten, knoflook, basilicum, olijfolie en groentebouillon, biedt dit gerecht een eenvoudige maar smaakvolle ervaring. Deze stevige soep wordt het hele jaar door gegeten, warm in de winter en koud in de zomer.
Voor: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten
800 gr tomatenpassata
300 gr oud Toscaans brood
1 lt groentebouillon
1 takje basilicum
2 gr peper (gemalen)
olijfolie extra vierge
knofook (±2 teentjes)
2 gr suiker
2 gr zout
Methode:
1. Om de groentebouillon te bereiden, kookt u 1 liter water minimaal een half uur met 1 wortel, 1 steel bleekselderij (in stukken gesneden), 2 tomaten en een halve ui.
2 Schenk 15 gr olijfolie met twee gepelde teentjes knoflook in een diepe pan met antiaanbaklaag.
3. 2 minuten aanbakken.
4. Giet alle tomatenpassata in de pan en kook het langzaam (minstens 15 minuten).
5. Voeg het brood (bij voorkeur oud gesneden brood) aan de pan toe.
6 .Voeg minstens 2 glaasjes bouillon toe totdat de sneden brood volledig bedekt zijn.
7. Voeg dan de suiker er aan toe en kook het op een laag vuur geduren 40-50 minuten om de vloeistoffen te laten verdampen.
8. Roer het af en toe om het goed te koken en het brood te breken.
9. Zout en peper naar smaak toevoegen.
10. Na het koken van het vuur afhalen en voeg dan de basilicumbladeren toe om uw tomatensoep een verse, intense smaak te geven.
11. De soep kan nu geserveerd worden in aparte schaaltjes of soepborden. Schenk wat olijfolie er overheen.
Pappa al Pomodoro (stevige Toscaanse tomatensoep)
-
-
Ben je geïnspireerd om Toscane te bezoeken en een regio rijk aan cultuur, schoonheid en geschiedenis te ontdekken? Bekijk onze complete collectie vakantiehuizen en begin vandaag nog met het plannen van je vakantie in Toscane.
Wij zijn er om je te helpen. Neem contact op met onze Vakantiehuis Specialisten voor persoonlijke aanbevelingen.