Login


Ricciarelli

  • Ricciarelli zijn zachte, taaie amandelkoekjes. Ze komen oorspronkelijk uit Siena en zijn een populaire traktatie rond de kersttijd, hoewel ze de rest van het jaar net zo lekker zijn.

    Over de kok 
    Dit recept is afkomstig van Monica Lapis, één van de koks met wie we samenwerken om unieke eetervaringen in onze vakantiehuizen aan te bieden.

    Voor 6-8 personen 
    Kooktijd: 3,5 uur

    Ingrediënten: 
    300 g gepelde amandelen 
    15 g bittere amandelen 
    300 g witte suiker 
    Zest van een sinaasappel 
    15 g poedersuiker 
    3 eiwitten

    Bereidwijze: 
    1. Maal de amandelen met een deel van de suiker fijn en doe ze in een mengkom.
    2. Voeg de rest van de suiker en de sinaasappelschil toe en vorm er een deeg van. Laat het deeg afgedekt met een theedoek 3 uur rusten. 
    3. Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf. Spatel het mengsel voorzichtig door het deeg. 
    4. Verwarm de oven voor op 180°C. 
    5. Bestuif een schoon oppervlak royaal met gelijke hoeveelheden poedersuiker en bloem. Rol het deeg op dit mengsel uit tot een lange cilinder en snijd er plakken van 2 cm dik van af. 
    6. Vorm de plakken tot ovalen en leg ze op een beklede bakplaat. 
    7. Bak de koekjes 15-16 minuten. Ze lijken zacht, maar worden steviger als ze afkoelen. 

    Tip: Zorg ervoor dat de koekjes niet te gaar worden, anders kunnen ze erg hard worden.

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag