Login


Schiacciata alla Fiorentina

  • Deze speciale sinaasappelcake wordt in Florence traditioneel bereid tijdens het carnaval, speciaal op vastenavond. Kenmerkend voor de Schiacciata alla Fiorentina is de rechthoekige vorm, die wordt bedekt met poedersuiker en versierd met een fleur-de-lis (leliebloem) van cacaopoeder. De fleur-de-lis staat op het wapen van Florence en wordt in het Italiaans Il Giglio Fiorentino genoemd. 



    Over de kok 
    Dit recept is afkomstig van Simone Burrini, een van de koks met wie we samenwerken om unieke eetervaringen in onze vakantiehuizen aan te bieden.  Simone groeide op in deze streek, waardoor hij een expert is in de Florentijnse keuken, en heeft het tot zijn missie gemaakt om de smaken van Toscane en zijn jeugd te delen met zijn gasten.

    Voor 8-10 personen 
    Kooktijd: 2 uur

    Ingrediënten: 
    3 eieren  
    300 g bloem  
    300 g suiker  
    150 ml melk  
    150 ml arachideolie 
    1 sinaasappel (schil en sap) 
    1 theelepel vanille-extract 
    16 g bakpoeder 



    Werkwijze: 
    1. Verwarm de oven voor op 180° C. 
    2. Breek de eieren in een grote mengkom, voeg de olie toe en klop met een garde. 
    3. Voeg langzaam de suiker, bloem, bakpoeder en vanille-extract toe en roer. 
    4. Roer de melk, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil erdoor. 
    5. Bak in een beboterde rechthoekige bakvorm gedurende 30 minuten. 
    6. Print een fleur-de-lis ontwerp op het midden van een A4-tje, knip het uit het papier en gebruik het resterende papier als sjabloon. 
    7. Zodra de taart gebakken en afgekoeld is, bestuif je hem met poedersuiker. 
    8. Leg de sjabloon er voorzichtig op en strooi er cacaopoeder overheen, met de fleur-de-lis in het midden van de cake. 

    Tip: Er zijn honderden verschillende fleur-de-lis ontwerpen online te vinden. Je kunt een meer of minder ingewikkeld sjabloonontwerp kiezen, afhankelijk van je vaardigheidsniveau.

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag