Login


Traditionele Toscaanse Ragu

  • Traditionele Toscaanse ragu is een rijke en stevige vleessaus gemaakt met een mix van runder- en varkensgehakt. De ragu wordt langzaam tot perfectie gekookt met tomaten, rode wijn en een mix van groenten zoals uien, wortelen en selderij. De saus wordt verrijkt met knoflook en laurierbladeren, waardoor diepe, complexe smaken ontstaan. Deze traditionele ragu wordt vaak geserveerd met pappardelle en laat de liefde van de regio voor een eenvoudige maar smaakvolle keuken zien, waardoor het een populair gerecht is in Italiaanse huishoudens.

    Voor 4 personen
    Bereidingstijd: 190 minuten

    Ingrediënten:
    500 g rundergehakt 500 g
    250g Varkensgehakt
    500g Tomaten passata
    50g Selderij
    50g Uien
    50g Wortels
    250ml Rode Wijn
    2 Laurierbladen
    Extra vierge olijfolie
    Zout
    Gemalen zwarte peper naar smaak

    Bereidingswijze:
    Om de saus te bereiden, schilt u de uien en wortelen en snijdt u de selderij, wortelen en uien in kleine blokjes.

    Doe wat olie in een grote pot/pan en voeg de groenten toe. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten bakken tot de groenten zacht zijn. Roer af en toe.

    Wanneer de groenten zijn gebruind en de bodem van de pan droog is, voeg dan het vlees toe en breng het op smaak. Nu is het tijd om het laurierblad toe te voegen.
    Bak het gehakt, dit moet het sap laten ontsnappen. Als het gehakt goed gebruind is, kunt u de wijn toevoegen.

    Als de alcohol is verdampt, voeg dan de tomaten toe.

    Roer alles door elkaar en laat het dan 3 uur sudderen op een gemiddelde tot lage temperatuur (bij voorkeur iets lager dan te warm). Aan het einde van de kooktijd moet het resultaat een romige en zeer smakelijke saus zijn.

    Geniet van de zelfgemaakte pastasaus!

    Recept download

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag